30 Aralık 2009 Çarşamba

Keyf-i Mekan'a Hoşgeldiniz...


Keyif deyince aklınıza ilk ne gelir?

Benim aklıma ilk gelen; keyifli bir sohbetin yanında, şöyle köpüklü bir Türk Kahvesi.

Bu yüzden açılışımı bana göre keyfin simgesi olan kahve ile yapmak istedim. Sizi bilmem ama ben en keyifli anlarımı dahi, kahve ile pekiştirmeyi severim.

Fotoğraftaki görüntüden de anlaşıldığı gibi, övünmek gibi olmasın ama:) güzel yaparım Türk Kahvesi'ni. Kahve pişirmenin de püf noktaları var elbette. Ancak kahvenin yanında ki hoş sohbettir asıl önemli olan, kahveye lezzet katan...

Siz yine de hem hoş sohbet olsun, hem de kahvem bol köpüklü olsun derseniz, yazımın sonunda bu konuyu sizlerle paylaşacağım.


Efendim, gelelim Keyf-i Mekan'a...

Burası benim keyifli mekanım. Burada herşey olacak; yemek tarifleri, hobi, takı tasarımı, örgü, hayatımızı kolaylaştıran pratik fikirler, belki bir şiir, belki bir müzik ya da bir kitap, herşey...

Hayatımızı keyiflendiren ne varsa bu mekanda paylaşacağım sizlerle.

2009'un son günlerinden, 2010'a "merhaba" derken; umutla, heyecanla, coşkuyla, hepinize Keyf-i Mekanı'mdan mutlu yıllar diliyorum...

Türk Kahvesi Tarifi
(2 kişilik)

*Malzemeler
-2 tatlı kaşığı kahve
-2 tatlı kaşığı şeker
-2 fincan soğuk su

*Yapılışı
Önce cezveye kahve ve şekeri, daha sonra suyu ilave edin, kısık ateşte, köpükleri kabarana dek 2-3 defa karıştırın. Köpükleri tatlı kaşığı ile her fincana pay edip, cezveyi tekrar ateşe koyduktan sonra kaynayınca (köpükleri kaybolmadan) hemen ateşten alıp, kahveyi fincanlara boşaltın. Kahveniz hazıır...
Bir bardak su ve isteğe göre bitter çikolata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...