13 Ocak 2010 Çarşamba

Kemanım...



Keyf-i Mekan'ımda sırada kemanım var; 3 aydır birlikteyiz kendisiyle. Henüz kulağa hoş gelen nağmeleri çalmaya başlayamasam da, kemanımı çok seviyorum.

Bende birden başladı keman çalma hevesi. Keman sesine oldum olası büyük bir zaafım vardır.Fakat çalmayı açıkçası hiç düşünmemiştim.

Sevgili eşim ud kursuna başlayınca bana: "Sen de bir enstrüman çalmayı düşünmez misin?" dediğinde, "Neden olmasın ki!" dedim ve tercihim hiç düşünmeden keman oldu. Bir hevesle kemanımı aldık ve ben kursa başladım. Pazar günleri, bir saatimi keman kursunda geçiriyorum. Gerçekten zor bir enstrüman ama ben çalışıp başaracağıma inanıyorum.

Eşimle birlikte enstrümanlarımızı iyice çalar duruma geldiğimiz de, evimize gelen konuklarımıza "fasıl ziyafeti" vermenin hayalini kuruyoruz. Tabii ki bunun için daha çoook çalışmamız gerek:)

Sizce de güzel olmaz mı? Konuklarımız evimize gelmiş, yemekler yenmiş, çaylar-kahveler içilmiş, eşim udunu, ben kemanımı almışım. Konuklarımızda şarkılara eşlik etmiş; "Hatırla Sevgili"den başlayıp, "Ada Sahilleri"nden devam etmişiz...Hayali bile güzel.

Yazarken bile heyecanlandım. Bu heyecanımı da sizlerle paylaşmak istedim. Sevgilerimle...

13 yorum:

zeynep dedi ki...

nazife ablacım düşündüklerin çok güzel işşallah olur.bizde gelir dinleriz.doğru söylüyorsun sadece kemanda değil her şeyde çalışırsak olur.aaa siz çalarken bende gitarımı alırım ne güzel... zeynep

mürüvet dedi ki...

halacım sizlerle ben gurur duyuyorum ne mutlu bana böyle yeğenlerim var.bende dinlemeye hazırım vereceğin aile konserine.dinlemeye gelirim.hayırlı olsun başarılı olmanı dilerim.başaracağına eminim gözlerinden öperim halan...selamlarrrrrrrrr......

Nazife dedi ki...

Zeynepçiğim, canım, çok teşekkür ederim. Tabiiki ne kadar güzel olur, beklerim herzaman. Sevgiler...

Halacığım beklerim herzaman, ben çok çalışıp biran önce çalmaya başlıyım, yoksa sabırsızlanıyorum. Güzel dileklerin için çok teşekkürler. Sevgiler...

Esra BALÇIK dedi ki...

ablacım o keyifli nağmeleri dinlemeyi merakla bekliorum =) meşhur aile toplantılarımızda gerçekleştireceğimiz fasıla artk bende sesimle eşlik etmeye çalışırım =) Tbi kargaların düşmesine aldırmayacaksanız tabiki =)=)

c!qdem.. dedi ki...

ben çiğdem esra'nın ev arkadaşlarndan biri =)site çok hoş olmuş.. eşin ve sen de çok hoşşş bi çiftsiniz esradan methinizi duyuyorum=)) umarım hayalleriniz gerçekleşir..

Nazife dedi ki...

Çiğdemciğim teşekkür ederim, her zaman beklerim bloğuma, sevgiler...

Esracığım, o güzel sesine karga demekle haksız etme tatlım, iple çekiyorum fasıl ziyafetini...

Ayça dedi ki...

Ablacım yazdığın yazıyı okudum çok beğendim.Devamını dilerim. Sevgilerimle...

Nazife dedi ki...

Ayçacığım teşekkür ederim canımbenim, sevgiler...

berna dedi ki...

Nazife ben Berna yengen başarılarının devamını dilerim...

Nazife dedi ki...

Berna yengeciğim çok teşekkürler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Merhabalar bloğunuz hayırlı olsun.Bende dört yıldır keman kursuna gidiyorum çok zevkli ama mutlaka çalışmak gerekiyor.İzleyici kısmını açarsanız sizin yazdıklarınızı hemen görebiliriz.Sevgiler.Mine

Nazife dedi ki...

Mine Hanım çok teşekkür ederim. Sayfamda henüz çözemediğim birtakım aksaklıklar oldu. O yüzden tam anlamıyla sayfa düzenimi sağlayamadım. İnşallah en kısa zamanda tavsiyelerinize yerine getireceğim. Bloğunuzu azönce ziyaret ettim harika, daha detaylı da ziyaret edeceğim. Keman konusunda tecrübelisiniz ne güzel.Bende yazımda bahsettiğim gibi sabırsızlanıyorum. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Başarılar inşallah muvaffak olursunuz bizde ailece Türk Sanat Müziği Korolarına gidiyoruz. Oğlum 13 yaşında 7 yıldır koroda. Ailecek çok seviyoruz müziği yakın olsanız siz çalar biz söylerdik Enstrüman çalan arkadaşlarımız biraz ilerletince koroda çalmaya başladılar o kadar ilerlediler ki sizde ilerleyen zamanlarda koroya girebilirsiniz (belki gidiyorsunuzdur) Bursa'da Gezek geleneği var bu geleneği Kocaeli'ne taşıyabilirsiniz. Sevgiler.