26 Ocak 2010 Salı

Kitap Okumak Keyiftir...


Kitap okumanın da mevsimi olur mu hiç demeyin... Tabii ki her mevsim kitap okumak ayrı bir keyif. Fakat soğuk kış günlerinde sıcacık evimizde kitap okumanın keyfi bir başkadır. İşte tam karlı kış günlerimizi yaşıyorken gündüz vakit bulamıyorsak, akşamları birkaç sayfa kitap okumak ruhumuza iyi gelir diye düşünüyorum.

Sevgili Sibel zincirleme olarak kendisine paslanan kitaplarla ilgili mim'i cevaplamış ve sonra da bana paslamış. Sibel'in Kahvesi'ni ziyaret ettiğimde, kendi adımı görünce; nasıl şaşırıp, heyecanlandığımı ve de sevindiğimi anlatamam.

Sibel Hanım sayfamı sık güncellemediğim için biraz sitemkâr olmuş:( Haklı tabii ki...

Bloğuma gelen misafirlerimi ilk 2 yazım ve resimlerimle karşılamak için biraz ağır davrandım. Fakat bundan sonra daha sık yeni yazılar eklenecek merak etmeyin...

Sibel Hanım'a beni de unutmadığı için teşekkür ediyor ve hemen sorularının cevaplarına geçiyorum. Daha sonra da bu mimi Nilhan Hanım'a paslıyorum. İşlerinin çok yoğun olduğunu biliyorum fakat beni affetsin:)

1. Şuan okuduğunuz kitap ve konusu:
İlk fotoğrafta da ilk sayfasını gördüğünüz; Gönülden Gönüle (Barbara Cartland)

Kitaba yeni başladım, oldukça eski bir kitap. Duygusal&Romantik bir roman. Dr.Winsford'un kızı ve hastası arasında yaşanan bir aşk öyküsünü anlatıyor.

2. En son aldığınız kitap:
Aşk-Elif Şafak

Genelde sevgili kardeşim Esra ile karşılıklı kitap alışverişinde bulunduğumuz için epeydir kitap almadım. Kardeşim ile her biraraya gelişimizde okumadığımız kitaplar okuduklarımızla değiştirilir ve bu böyle zincirleme devam eder...

3. Şimdiye kadar aldığınız kitaplar içinde en sevdiğiniz kitap:
Gerçekten bu soru bana da çok zor geldi. Fakat şöyle bir değerlendirmek gerekirse; Muhammed Bozdağ'ın "Ruhsal Zeka" isimli kitabını çok seviyorum. Ne zaman canım sıkılsa bu kitaptan birkaç sayfa bile okumak beni rahatlatır.

Ben daha çok psikoloji ve kişisel gelişim kitapları okumaktan büyük keyif alıyorum. Sevgili İkbal Gürpınar'ın kitaplarını da severek okuyorum.

4. Bir türlü bitiremediğiniz, bitirseniz de sizi illallah ettiren kitap:
Kardeşimden aldığım Ahmed Günbay Yıldız'ın "Yanık Buğdaylar" isimli kitabı. Bir türlü akıcılığı sağlayamadım kendisiyle. Konusu da çok güzel ama her nedense bu kitaba bir başlar uzuun bir ara verdikten sonra yine başlarım. Onun üzerine kaç kitap bitirilip yerine kondu:)

5. Elinizdeki bitince okumayı düşündüğünüz kitap:
Boleyn Kızı-Philippa Gregory.
Bu kitaba da bir türlü başlayamadım, sırasını bekliyor.


2 yorum:

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Canım...Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Etkinliğimize katılımını mutlaka bekliyoruz.
İzmirden sevgiler...

Esra BALÇIK dedi ki...

Ablacım boleyn kızını okumanı şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü dolabımda serinin diğerleri seni bekliyor=) Bir başlasan bırakamıcaksın...