8 Ocak 2013 Salı

Nişastalı Kurabiye

Bu soğuk kış günlerinde, çayımıza, kahvemize eşlik edecek nefis bir tarif...
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun... 

 Malzemeler:
 * 2 yumurta
 * Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
 * Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 paket nişasta (400 gr.)
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
Not: Kurabiyelerin büyük ve küçüklüğüne göre bu tariften ortalama 60-80 tane çıkıyor)

Yapılışı:
* Bütün malzemeler veriliş sırasına göre sırasıyla konulup, yoğrularak, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
* Şekil vermeye başlamadan önce fırın 170-180 dereceye ayarlanır.
* Ceviz büyüklüğünde şekil verilir.
* Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip fırına verilir. Yağlı kağıt yok ise; hamurumuz yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yoktur.
 * Üzerleri çatlayıp, alt kısmı pembeleşince fırından alınır. Üzerinin beyaz olması gerekiyor.
 * Soğuduktan sonra hava almayan bir saklama kabına veya kavanoza koyarsanız tazeliğini uzun süre koruyacaktır.
* Servis sırasında üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.
                                      Kurabiyelerimiz hazıııır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: