11 Şubat 2013 Pazartesi

Miss Kokulu Pideler

Uzun bir aradan sonra sizlerle bu görüntüleri nihayet paylaşabildim. Bu pideler ve fırınımız köydeki ananemin bahçesinden sizlere ulaştı. Geçen yaz gittiğimizde ananeme fırını yaktırıp, nefis köy ekmekleri, pideler yapmıştık. Tabii hamuru yoğurmak anneme ve teyzemlere, pidelerin içlerini doldurmakta kardeşimle bana düşmüştü. Sonunda közde pişirdiğimiz patlıcan ve biberlerle güzel bir salata ve çay eşliğinde afiyetle yenilmişti. Tabii ben fırını ve pidecikleri fotoğraflamadan edemezdim.
Biraz nostalji yaşayalım dedim ve bu görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim.
Not:
Bu pideler normal ılık suyla yoğrulan mayalı hamurla yapıldı ve sonrasında içleri hazırladığımız peynir+maydanozlu iç harçla doldurularak şekil verildi. Ben bu tarifi normal fırında da oldukça sık yapıyorum.
* Tarifim:
1 çorba kaşığı kuru mayayı veya 1 küçük paket yaşmayayı ılık suda eritip, içine 1 tatlı kaşığı şeker koyup 5-10 dk. kabarmasını bekliyorum, sonra yine yaklaşık 1 lt. ılık su ile aldığı kadar un ve biraz tuzu ilave edip yoğuruyor ve üzerini bir bezle kapatıp 1 saate kadar bekletiyorum. Hamur kabardığında iç harcını ilave edip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyorum. Altı, üstü kızardığında fırında çıkarıp tepsinin üzerine bir bez örtüyor ve 5-10 dk. dinlendiriyorum. Soğumadan servis yapıyorum. İşte bu kadaaaaar, Afiyet Olsun....

2 yorum:

domatessepeti(emel) dedi ki...

oh mis gibi kokusu buraya kadar geldi nazifecim...

birmavimbirpembem dedi ki...

KOCAELİMİ 2 YILIM GECTİ ORDA COK SEVİYORUM ONDAN GALİBA SICAK GELDİN BAN BLOGUNU TAKİBE ALDIM BANADA BEKLERİM BYE