2 Şubat 2010 Salı

Açık Büfe Ziyafet & Patatesli Rulo Börek







Keyf-i Mekanımda sıra birbirinden nefis lezzetlere geldi. Bu güzel sofra, yılbaşında bizi evlerinde konuk eden aile dostumuz; sevgili Özlem Ablacığıma ait.

Özlem Ablamla tanıştığımız günden bu yana çok güzel bir dostluğumuz var. Eşlerimizin akraba olmasından dolayı, evliliğimin ilk günlerinde tanışıp, bu dostluğumuzu da 2 yıl önce açtıkları gayrimenkul ofisinde birlikte çalışarak pekiştirdiğimiz, harika bir abla-kardeş ilişkisi...

O gece eşim ve beni evlerinde ağırlayan Özlem Ablama, eşi Tarık Abi'ye, cici kızları Cansu ve Cansel'e, ayrıca Özlem Ablamın sevgili annesi Kadriye Teyze'ye sonsuz teşekkürler...

Gelelim menümüze; Size de bir fikir olması açısından masayı topluca fotoğrafladım. Ve tarif olarak da Kadriye Teyze'nin evde hazırlayıp getirdiği nefis Patatesli Rulo Böreği'ni seçtim. Önce menümüze bir göz atalım;


Menüdekiler:



Patatesli Rulo Börek



Kıymalı Börek



Zeytinyağlı Biber Dolması



Makarna Salatası



Patates Salatası



Etli Mantar Sote



Kabak Tatlısı(Kadriye Teyzenin)



Kabak Tatlısı



Yaşpasta


Patatesli Rulo Börek Tarifi:
Malzemeler:
*
3 adet yufka
*1 kase yoğurt
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*İsteğe göre biraz tuz
İç Malzeme:
1.kat için; haşlanmış ve ezilmiş patates
2.kat için; lor peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri
3.kat için; ufak ufak doğranmış kavurma
Üzeri için:
*
2 yumurta sarısı
* Rende kaşar peyniri

Yapılışı:

1.yufkayı tezgaha yayın, bir kapta çırptığınız yoğurt+sıvıyağ karışımından bir miktar yufkanın üzerine sürün ve ilk kat için hazırlanan patatesli karışımdan serpiştirin. Üzerine 2.yufkayı serin, aynı karışımı yufkaya sürün ve 2.kat için hazırlanan kaşar rendesini serpin. Tekrar üzerine 3.yufkayı serin ve yoğurtlu karışımı+etli iç harcı ilave edin. Daha sonra bu yufkaları rulo şekline getirip bir tepsiye koyarak buzdolabında bir saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız ruloyu dilimleyerek yağlı kağıtlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. Hafif kızarmaya başlayan böreklerinize bir miktar kaşar peyniri rendesi ilave edip, peynir eriyene kadar tekrar fırında tutun. Sıcak servis yapın. Böreğiniz hazıııır. Afiyet olsun...

2 yorum:

Sibel dedi ki...

Niye sadece bir tarif:) Ötekileri de isteriz! Şahane bir büfe olmuş, ellerinize sağlık. Kabak tatlısında kaldı benim aklım...

Nazife dedi ki...

Sibelciğim en kısa zamanda kabak tatlısını kendim yapıp yayınlayacağım, merak etme. Sevgiler...