4 Ekim 2010 Pazartesi

Baharatlı Patlamış Mısır

Kış akşamlarımızın vazgeçilmez çerezi; mısır patlağını bir de baharatlı denemenizi tavsiye ederim.

Fotoğrafta pek belli olmasa da, baharatlı hali bizim evde çok sevildi. Yanında taze demlenmiş birer fincan çay ile birlikte film izlemenin keyfi bir başka... Özlediğimiz uzun kış gecelerine az kaldı, haydiii herkes paket paket mısırlarını stok yapmaya başlasın, bu arada ölçüyü fazla kaçırıp kiloları da almayalım ama:))

Tarif çok kolay, fakat bilmeniz gereken birkaç püf noktalarını da yazmak istiyorum
Malzemeler (2-3 kişilik)
* 1 çay bardağı mısır
* 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane (arzuya göre baharatların miktarını ve çeşidini azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Not: Kırmızı biber, kızgın yağda kararacağından ben pek tavsiye etmiyorum.

Yapılışı:
* Önce teflon tencerenize sıvıyağ ve mısırı koyup tahta kaşık yardımıyla şöyle bir karıştırın. (Bunun nedeni eğer bütün malzemeyi hep birlikte koyarsak baharatlar ve tuz tencerenizin dibinde kalacaktır.)
* Daha sonra mısırların içine tuz ve baharatları koyarak tekrar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açın.
* Bir müddet mısırlarınızı kendi haline bırakın, rahatsız etmeyin:))
* Patlama sesi seyrekleştiğinde mısırlarınız hazır demektir. Ocağınızı kapatabilirsiniz.
* Artık mısırlarınızı servis tabağınıza alabilirsiniz.
İşte bu kadaaaar, afiyet olsun...

Bir kaç püf:
* Marketten pakette aldığınız mısırınızı uzun süre muhafaza etmek için, ağzı sıkı bir kavanoza koyabilir ya da bez torba içinde kuru yerde saklayabilirsiniz.
* Mısır patlatırken bütün mısırların patladığından emin olmak için arada bir tencenizi, kulplarından tutarak, kapağının açılmamasına dikkat ederek sallayabilirsiniz.
* Patlatma sırasında tencerenizin kapağını kesinlikle açmayın, Allah korusun suratınıza gelebilir.

İşte böyle, birkaç püf noktasına da değindikten sonra şimdi sıra siz de, yorumlarınızı bekliyorum...

4 yorum:

zumrut dedi ki...

beğendimm teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Biraz önce hazırladım, gayet başarılı oldu. Tarif için teşekkürler.

Not: Tencereyi hemen sıcak su ile yıkmanız gerekiyor, aksi halde baharatlar tencerenin dibinde yaşam fomu oluşturmaya çok kararlılar :)

ye-mek.net dedi ki...

Özellikle de soğan tozu da ilave edip denemenizi öneririz. Tadını mısırdan cips kıvamına geçirecektir.

Ellerinize sağlık,

Afiyet İle Kalın,

Keyf-i Mekan dedi ki...

Güzel yorumlarınız için, çok teşekkür ederim.
Evet; tencereyi hemen yıkamak en iyi çözüm...
Soğan tozu fikri çok hoşuma gitti, en kısa zamanda deneyeceğim, sevgilerimle...