25 Ekim 2010 Pazartesi

Fırında Köfteli Patates Püresi

Yine pratik bir tarifle Keyf-i Mekan'ımdayım. Yapılışı çok basit ama bir o kadar da lezzetli olan bu tarifi; dün haşladığım patateslerden ne yapsam derken ortaya çıkardım. Önce salataya karar vermiştim, sonra da köftenin yanına püre yapayım dedim. Derken böyle birşey denemek geldi içimden, çok da iyi oldu. Eşim de çok beğenerek, afiyetle yedi. Malum ilk denemeler onun üzerinde yapılıyor. Allah'a şükür şu zamana kadar herhangi bir tehlikeyle karşılaşmadı kendileri:))

Siz de işten eve geldikten sonra bu lezzeti denemek isterseniz, akşamdan patateslerinizi haşlayın, rendeleyin ve bir saklama kabına koyup buzdolabında hazır edin. Geldikten sonra emin olun 10 dakika içinde fırında olacaktır.
Servis önerisi olarak; yanında salata ve pilav eşliğinde bir sunum yapabilir, içecek olarak da ayranı tercih edebilirsiniz.
Malzemeler: (2-3 kişilik)
* 4 adet orta boy patates
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* Yarım su bardağı süt
* Birer çay kaşığı tuz ve karabiber
* Köfte (ben hazır kullandım)
Üzeri için:
* Kaşar peyniri rendesi
Not: Bu tarif yaklaşık 25 cm.çapındaki minik bir tepsi içindir. Ufak borcam tepsiler için de uygundur. Siz tepsinizin büyüklüğüne göre, malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Yapılışı:
* Teflon bir tencerede; önceden haşlayıp, rendelediğiniz patatesleri margarin ve sıvıyağla tahta kaşık yardımıyla kavurun.
* Sütü ilave edip patatesle karışana kadar tekrar kavurmaya devam edin.
* Tuz ve karabiber ekleyin.
*Üst resimdeki gibi püreyi yağladığınız tepsiye döşeyin ve pürenin üzerine biraz sıvıyağ sürün.

* Köfteleri istediğiniz şekilde dizin ve köfteleri biraz bastırın.
* Son olarak kaşar peyniri rendesini pürenin ve köftelerin üzerine serpin. 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda kaşarlar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Köfteli patates püremiz hazııııır, afiyet olsuuun..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kuzencimmm ellerine sağlık süpper pratik tarifler paylaşıosun harika görünüyooo mutlaka deneyeceğim :) (serpil)

Keyf-i Mekan dedi ki...

Serpilciğim, beğendiğine sevindim. Hem pratik hem de lezzetli tarifler favorim biliyosun. Deneyince seninde beğeneceğinden eminim. Sevgilerimle...

nurseninhobileri dedi ki...

Cok guzel gorunuyor degisik bir yemek olmus ellerine saglik.

Keyf-i Mekan dedi ki...

Nursen Hanım teşekkür ederim, sevgilerimle...

gül dedi ki...

benim yorumum şöyleki ne desem güzel olmuştur olmasınada keşke köfteler hazır olmasaydı gelir yerdım. kusura bakma gelemiycem. size afyet ler olsun ne diyem.iyi günler