1 Aralık 2013 Pazar

Mısır Gevrekli Kurabiye

Özel günlerin; aranılan tatları arasında olan, bu lezzetli kurabiyelerimi sizlerle de paylaşmak istedim, yapılışı biraz oyalayıcı fakat yemesi, sunumu ve ardından alınan övgüler herşeye değer...
Denemenizi ve ardından yorumlarınızı bekliyorum. Haydi hanımlar mutfağa...
İç kurabiyesi daha önce yayınladığım Nişastalı Kurabiye Tarifim aslında:)
Malzemeler
Hamuru için:
* 2 yumurta
* Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 paket nişasta (400 gr.)
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
Not: Kurabiyelerin büyük ve küçüklüğüne göre bu tariften ortalama 60-80 tane çıkıyor)

Üst malzemesi için:
*400 gr Sarelle
*Yarım çaybardağı sıvıyağ (çikolatayı inceltmek için)
*Karamelli mısır gevreği

Yapılışı:
* Bütün malzemeler veriliş sırasına göre sırasıyla konulup, yoğrularak, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
* Şekil vermeye başlamadan önce fırın 170-180 dereceye ayarlanır.
* Ceviz büyüklüğünde şekil verilir.
* Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip fırına verilir. Yağlı kağıt yok ise; hamurumuz yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yoktur.
* Üzerleri çatlayıp, alt kısmı pembeleşince fırından alınır. Üzerinin beyaz olması gerekiyor.
* Daha sonra kurabiyeler soğurken; çikolata, sıvıyağ ilave edilerek benmari usulü eritilir.
* Mısır gevreği rondodan geçirilir.
* Soğuyan kurabiyeler önce çikolataya bulanır, ardından mısır gevreğine bulanarak yağlı kağıt ya da folyo üzerine dizilir, çikolata donunca servis edilir.
Not: Eğer çikolatanız az kalır ya da yapmaktan sıkılırsanız 2. resimdeki gibi de yapıp servis edebilirsiniz, bu hali de çok güzel oluyor.

Mısır Gevrekli Kurabiyelerimiz hazıııır. Afiyet olsun...


1 yorum:

Fatma Başaran dedi ki...

Gerçekten lezzetli ve görseli güzel bir kurabiye ye benziyor. Çikolatalı olmasi da ayrı bir güzel. Elinize sağlık