28 Nisan 2010 Çarşamba

Örgü Bebekler

Fotoğrafta gördüğünüz sevimli bebekler, sevgili anneciğim tarafından örüldü. Biz anne-kız örgüde sınır tanımayız, örgü ile yapılacaklar dışında, bu şekilde bebek, poşetlik, flar, çanta, kemer, toka, vs... Herşey, ama herşey örmemiz mümkün.

Ben de; bilinenin aksine değişik örnekli, ilmekli örgüler örmektense, o an aklıma nasıl bir şey, bir model gelirse, genelde klasik düz örgüden veya tığ işi ile örer, şekil verir, sonra onu çiçeklerle boncuklarla süsler püslerim. Yakın çevrem de artık bana alıştı, ilk başlarda yadırgansam da şimdi herkes normal karşılıyor:) Çünkü hep bir örgü işine başlarken çevremi yanıltmışımdır tahminleri konusunda... Ne bileyim, kazak, bere, atkı haricinde bu tür örgülerle uğraşmak beni daha da keyiflendiriyor.


Annem, bana geldiğinde bu bebeklere benzer bir poşetlik örüp, getirmişti hediye olarak. O da kısa zamanda fotoğraflanıp, bloğum da yer alacak. Bu bebekleri de sevgili aile dostlarımızın kızlarına hediye olarak ördü. Onların da, çok hoşuna gitti, benim de tabii. O yüzden dayanamayıp fotoğraflarını çektim. Bu arada sevgili annemden daha değişik modeller de bekliyorum.

Siz de kız çocuklarınıza veya kendinize böyle bir bebek örebilir, el emeğinizle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

2 yorum:

A Vitamini dedi ki...

Mim varrr :)

emel dedi ki...

Nazifecim çok şeker görünüyorlar. Bende kızıma istiyorum annene söylersin artık. Hem bu bebekler çok kullanışlı bozulma olayı yok hemde kirlendimi makineye at yıkansın.