27 Eylül 2010 Pazartesi

Peçete Halkası & Peçete Yüzüğü Modeli

Şimdi bunların ismi; peçete halkası mı, yoksa yüzüğü mü?

Yaptığım araştırmaya göre herkes istediğini kullanıyor, ben de bu doğrultuda tercihimi, peçete halkasından yana kullanıyorum. Bu konuda anlaştığımıza göre anlatacaklarıma devam edebilirim...

Efendim bunları dün, yani pazar günü bana gelen ilham perimi geri çevirmeyerek yaptım, tamamen fikir benden çıktı, nasıl mı? Kısaca anlatayım;

Dün eşimin işleri dolayısı ile evde olmayışı sebebi ile kahvaltı dahil akşam 8'e kadar tüm hafta sonumu kendime ayırdım. Kısa bir temizlik, ev işleri derken sıra elişi malzemelerimi koyduğum kutuya geldi, bakayım neler varmış, bir elden geçireyim dedim. Bu esnada gözüme uzun bir zaman önce aldığım plastik halkalar takıldı. Hemen kafamda bir ışık yandı:)) Ve ortaya bu şirin, renkli peçete halkaları çıktı.

Herbir peçete halkasını yapmak ortalama 15 dakika sürüyor. Siz de eğer beğendiyseniz ve biraz tığ işi bilginiz varsa bu sevimli halkalardan yapabilir ve sofranızda hoşluk yaratabilirsiniz.

Yapım aşamasının bir bölümünü sizin için fotoğrafladım, halkaları tektek örüp dikmek yerine ilk fotoğraftaki gibi birleştirmek çok daha kolay.

Not: 1 peçete halkası 7 küçük plastik halkadan oluşuyor.



2 yorum:

domates sepeti (emel) dedi ki...

nazifecim güzel fikir ellerine sağlık pek beyendim pek...

Adsız dedi ki...

elimde bu iplerden onlarca renk vardı ne yapacağımı düşünüyordum. fikir için teşekkürler.. çok güzel görünüyorlar.. emeğinize sağlık..