8 Kasım 2010 Pazartesi

Elmalı Tarçınlı Kek

Tarçınseverler buraya....

Eğer tarçını çok seviyorsanız bu kek tam size göre. Önceden bu keki içine elma rendelemeden yapıyordum, sanki daha çabuk bayatlayıp ufalanmaya başlıyordu. Bu sefer yumuşacık bir kekimiz oldu ve 3 gün bayatlamadı. 3 gün diyorum, eğer biz bitirmeseydik belki 1 hafta daha tazeliğini koruyacaktı:)

Bu kek daha fırından çıkmadan "bu evde tarçınlı kek yapıldıııı..." dercesine bas bas bağırıyor. Mutfağınız mis gibi tarçın kokuyor yani:)

Daha fazla lafı uzatmadan tarifime geçeyim, sizde bir deneyin ne dersiniz. Asla pişman olmayacaksınız...
Ayrıca çok ekonomik bir kek, dolabınızda gerekli malzeme yoksa, alternatifleri aşağıda yazdım.
Malzemeler: (Standart boyda bir kalıp kek içindir.)
* 2 yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı ayçiçek yağı
* Yarım su bardağı süt (yoksa yoğurt ya da su da olabilir. Hepsiyle ayrı ayrı denedim ve sonuçtan memnun kaldım)
* 1 adet orta boy elma
* 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
* Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
* 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
* Önce yumurtaları 2 dk. çırpın, yumurtalar köpürünce tozşekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
* Ayçiçek yağını ve sütü ilave edin, elmayı karışımın içine rendeleyin ve 1-2 tur daha çırpın.
* Tarçını ekleyip, elek ile un ve kabartma tozunu kek karışımına eleyin. Unlar hamurda pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
* Kek kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın. Fırça ile yağlamak yerine peçete ile yağı kalıba yaymak işinizi daha da kolaylaştıracaktır.
* Yağladığınız kalıba 1 miktar tozşeker serpin ve kek hamurunu kalıba boşaltın.
* Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp, yaklaşık 30 dk. pişirin. Kek pişerken ilk 20 dk. fırınınızın kapağını açmayın. Kekiniz hafif pembeleşmeye başladığında kekinize bir kürdan yada çöp şiş batırın, eğer kek hamuru kürdana bulaşmıyorsa kekimiz olmuş demektir.
* Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekletip kalıptan çıkarabilirsiniz.
Not: Ben kekimi kontrol etmek için kürdan yerine uzun çöp şiş kullanıyorum. Böylece el yakma tehlikesi de ortadan kalkmış oluyor.

9 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

nazifecim tarçının kokusu bana dek geldi ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler

Keyf-i Mekan dedi ki...

Sevilciğim teşekkür ederim, sevgiler...

emel (domates sepeti) dedi ki...

bayılırım tarçınlı keke yanındada nescafe dışarda yağmur...

Keyf-i Mekan dedi ki...

Evet Emelciğim nescafesiz veya çaysız olmaz bu lezzet, yağmurda extra bir güzellik olur:)) Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım ya oldumu şimdi bu kilo aldırıcaksın...canım çekti yaa:)

keyf_i sibel dedi ki...

kek olayı benim için önemlidir. tam bir kekçiyim.ama çok yumurtalı olunca sanki kokuyor gibi geliyor .o yüzden bu tarif tam benlik.denicem kesin ama bayram çıksın bir hele.değil mi ama...mutlu bayramlar şimdiden.

Keyf-i Mekan dedi ki...

Sibelciğim şiddetle tavsiye ediyorum bu keki, beğeneceğinden eminim. Sanada mutlu bayramlar...

keyf_i sibel dedi ki...

arkadaşım nerelerdesin?bir ses ver ya özledik...

Adsız dedi ki...

Güzel olmuş elinize saglık